Menü Bezárás

Itt is, ott is évnyitó!

Kitárta kapuit minden iskola. A mi iskolánkban is megteltek a padok, termek, folyosók, élményekkel, mosolyokkal, ölelésekkel, találkozásokkal, tanárokkal, diákokkal, tanszerekkel. Intézményünk hagyományosan, a templomunkban, ünnepi szent misével kezdte az új tanévet. A mise, és a meleg hangvételű igazgatói köszöntő után, a pecséttel ellátott Szent László himnusszal fogadtuk közösségünkbe az elsős kisdiákokat, a nyáron hozzánk beiratkozókat, és új angol tanárunkat.

Az arra osztályonként kijelölt gyerekek délután, Székesfehérváron, a püspöki szent misén, az egyházmegyei tanévnyitón való részvétellel zárták a napot. Püspök atya azt hangsúlyozta, hogy minden iskolai év próbatétel és feladat a pedagógusnak, a diáknak, a szülőnek, és rendszeres, kitartó munkával lehet csak az Istentől kapott tehetséget kibontakoztatni. Fontos, jegyezte meg, hogy kezdjük az évet örömben, és ez a kezdeti öröm tartson ki egész évben! De ne feledkezzünk meg az akaratról sem, hívta fel a figyelmünket, hogy amit elkezdtünk, amibe belevágtunk, azt fejezzük is be, hogy Isten terve valóra váljék bennünk!

„Az emberi akaratra épül az az isteni kegyelem, amely megáldja törekvéseinket, szándékainkat, kitartásunkat, lelkesedésünket.”

Hitben, örömökben, szorgalmas és eredményes munkában, sikerélményekben gazdag új tanévet kívánunk mindenkinek!

Dicsértessék a Jézus Krisztus!                                              

(szerző: Szoták Ildikó)

Iskolai Veni Sancte

Egyházmegyei Veni Sancte