Szülői levél

Hírek, események

image

Iskolánk eseményeit tartalmazó aktuális szülői levél itt olvasható.

Beiskolázás

Hívogató image

Iskolaválasztási döntésüket segítheti,
ha részt vesznek a
Szent László Általános Iskola
programjain.

Alapítvány

A Bicskei Szent László Általános Iskoláért és Nebulóiért Alapítvány

 Amennyiben anyagi lehetőségeik engedik, és azonosulni tudnak az Alapítvány céljaival, a továbbiakban is örömmel fogadjuk adományaikat, 1 %-os felajánlásaikat. Köszönjük!

E-napló

Digitális osztálynapló 

Gyors, naprakész információk az iskolai munkáról a szülőknek és diákoknak egyaránt.

23
szept. 16
Ünnepelt a Székesfehérvári Egyházmegye a hagyományos Szent Gellért napi konferencián. Spányi Antal megyés püspök úr az igazi tanítót állította elénk, pedagógusok elé példaképül, aki felismeri diákjaiban az Istentől kapott képességeket, adottságokat, és küldetésének tartja a nevelést, a keresztény értékek közvetítését. Szentmisével kezdődött a Szent Gellért nap. Ugrits Tamás atya köszöntötte a résztvevőket, majd a székesfehérvári Szent Imre Általános iskolások néptánc csoportja örvendeztetett meg mindenkit tánccal, dallal, furulyaszóval. Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár előadásában a köznevelés, eredményeiről, feladatairól, és jövőjéről tartott előadást. A konferencia a Szent Gellért díjak és kitüntető címek átadásával folytatódott. Tanácsosi címet kapott tantestületünk képviseletében Magyar Eleonóra, és a Szent Gellért Érdemérem ezüst érmét vehette át Müllerné Szelman Borbála. Köszönjük a megtisztelő elismerést, és együtt örülünk díjazottjainkkal.
10
szept. 16
Iskolánk huszadik, ünnepi tanévét nyitottuk meg szombaton, szeptember 10-én templomunkban. A tanév végén távozó nyolcadikosok, és a tanév kezdetén érkező elsősök együtt vonultak be hagyományaink szerint a templomi padsorok között, egymás kezét fogva. Minden elsős kisdiák, minden újonnan érkező nebuló, és tanári karunk új tagja Bodnár Angelika tanárnő megkapta a Szent László himnusz agyagpecséttel ellátott emléklapját. Az énekkar szolgálata felemelő volt, szépen csengett minden hang a templomban. Az ünnepi Dsida Jenő vers, Szabó Flóra előadásában, könnyeket csalt a szemekbe. Imre atya Isten áldását kérte iskolánkra, diákjainkra, tanárainkra, szülői közösségünkre, és minden jót, erőt, kitartást kívánt a magas szintű oktató-nevelő munkához. Iskolánk igazgatója Turzáné Papp Erika ünnepi beszédében izgalamas, új, önálló iskolaként működő intézményi jövőről tett bejelentést, melyet pedagógiai munkánk eredményeként kiérdemeltünk. Köszönjük, hogy a tatabányai Szent Margit Általános Iskola, és a bicskei Szent László Általános Iskola közös igazgatójaként több éven át segítette szakmai munkánkat, részese volt sikereinknek, és értő figyelemmel kísérte törekvéseinket, tevékenységünket. Dicsértessék a Jézus Krisztus!
08
szept. 16
Kaszap István tiszteletére rendezett, egyházmegyei évnyitó ünnepségen és emléktábla-avatáson vett részt iskolánk, Székesfehérváron. Kaszap István, Isten óriásaként, magát a Mindenhatót tűzte ki élete céljául. A szentéletű jezsuita novícius születésének 100. évfordulója alkalmából, az egyházmegye fenntartásában és területén működő rendi iskolák közös Veni Sancte ünnepet tartottak a Prohászka Emléktemplomban. Az évnyitó szent misét zarándoklat követte, majd Kaszap István egykori iskolájának falán helyeztek el, avattak fel emléktáblát tiszteletére, Spányi Antal püspök atya, Cser Palkovics András polgármester és Soltész Miklós államtitkár. A közös évkezdő ünnepségen az egyházvezetők a rendek és iskolák, az egyházmegyés papság, a ciszterci és jezsuita szerzetesrendek képviselői, az állami vezetők, Székesfehérvár vezetősége, a Magyar Cserkészszövetség, a Prohászka Imaszövetség és a Kaszap István Alapítvány tagjai, az egyházközségek képviselői és hívő zarándokok vettek részt, akik megtöltötték Székesfehérvár legnagyobb templomát. „Mi, Kaszap István tisztelői, akik itt összegyűltünk, tanúságot teszünk amellett, hogy szükségük van Isten támogatására, és kérjük a Szentlélek kiáradását, hogy segítse az új tanévet.”

1. oldal / 36

Szülői levél Hírek, eseményekIskolánk eseményeit tartalmazó aktuális szülői levél itt olvasható.
Nebuló-figyelő Akikre büszkék vagyunk

A Nebuló-figyelő nyomon követi és példaként állítja az iskola többi diákja elé, a kiemelkedő munkát végző tanulókat.

Alapítvány A Bicskei Szent László Általános Iskoláért és Nebulóiért AlapítványAz alapítvány
adószáma: 18494486-1-07,
számlaszáma: 11736020-20016698

E-napló Digitális osztálynapló Naprakész információk az e-naplóba lépéssel.