Szülői levél

Hírek, események

image

Iskolánk eseményeit tartalmazó aktuális szülői levél itt olvasható.

Alapítvány

A Bicskei Szent László Általános Iskoláért és Nebulóiért Alapítvány

 Amennyiben anyagi lehetőségeik engedik, és azonosulni tudnak az Alapítvány céljaival, a továbbiakban is örömmel fogadjuk adományaikat, 1 %-os felajánlásaikat. Köszönjük!

E-napló

Digitális osztálynapló 

Gyors, naprakész információk az iskolai munkáról a szülőknek és diákoknak egyaránt.

12
febr. 15

A néphit szerint Cibere vajda és Konc király vízkeresztkor és húshagyó kedden párviadalt vív egymással. Vízkeresztkor Konc király kerül ki győztesen, s ekkor megkezdődik a farsang, húshagyókedden pedig Cibere vajda győz, s ekkor a böjt veszi át a hatalmat. Konc király uralma igazán vidám, hiszen az ő hatalma ad módot a vigasságra, mulatságra. Farsangoltak kicsik és nagyok, tanárok, diákok és az iskolai szülői közösség. Alsó tagozatunk farsangján rendszerint inkább a jelmezeké a fő szerep, míg a felsős farsangon az osztályműsorok hangsúlyosak. Az első báli napon a mulatságot a harmadikosok színvonalas népi játékkal nyitották meg, majd a negyedikesek szépséges népi tánca következett. Kiváló János vitéz bábelőadás is része volt a műsornak, azután jött a táncház, majd a várva várt tombola. A felsősök farsangját az ötödik osztályosok néptánca vezette be. Utána következtek a műsorok, szem nem maradt szárazon a nevetéstől. Mint búcsúzó osztály, a végzősök, a nyolcadikosok, kiváló filmet készítettek Szent Lászlós pályafutásukról, elsőtől nyolcadikig. A hetedik osztály a bicskei Besenyő család életébe engedett bepillantást, majd Monty Python következett, amúgy hetedikes módra, végül egy kiváló táncprodukcióval zártak, melyben eljutottunk a néptánctól korunk táncáig. A hatodikosok is igényes műsorfolyammal örvendeztettek meg bennünket. Végzetes verés, Pikkel rám a magyartanár, Petőfi Sándor, Falu végén kurta kocsma című verse, japánul, Testnevelés óra rappel fűszerezve, a felsorolt címszavak jó okot adtak már önmagukban is a nevetésre. Hát még az előadás. Az ötödik osztályosok műsorában a fő szerep a táncnak jutott. Volt bajor sörtánc, takarító tánc, részlet a Macskák című musicalből, valamint Tele shop paródia. A karaoke idén a táncról szólt, Just Dance volt a hívó szó. A tombola sem maradt el, volt öröm, zene tánc, szórakozás. Igazán igényes, jól előkészített, kiválóan megszervezett vigasság után térhetett mindenki nyugovóra. A mindig ínycsiklandozó büféért köszönet a szülői közösségnek, Rebeka néni ismét kiváló koreográfus volt, köszönjük a népi játékokat és táncokat mellyel segített szellemmel és szellemességgel megtölteni az ünnepet. Az osztályfőnökök áldozatos munkát végeztek, minden felsős csoport nagyon jól felkészült, igényes és nevettető, vidám előadással állt fel a színpadra. A jelmezkészítőnek köszönjük a látványt, a jelmezek színes kavalkádját, a tanári karnak és Géza bácsinak a szervező, előkészítő és a program lebonyolításának sikerességét biztosító munkáját.
30
jan. 15
A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban, január 22–e jeles napján fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük A Magyar Kultúra Napját. Mi mással, mint verssel, ami Latinovits Zoltán szerint a legforróbb vallomás az emberi létről. Verseltek kicsik és nagyok, szép számmal. „Szeretetversek és szeretett versek” így szólt a jelige, mely alapján mindenki kedvére választhatott magának szavalni valót. Igazán magas színvonalú rendezvényt sikerült szerveznünk, ahol a versmondók éppúgy élvezték a szereplést, ahogy a közönség az általuk közvetített verseket, versmondásukat. Az alsó tagozatosok két korosztályában első helyezettek lettek Fogarasi Áron és Kállay Erzsébet, második helyezést értek el Kállay Béni és Kárpáti Fanni tanulók, és a harmadik helyezés jutott, a zsűri döntése alapján, Keskeny Nórának illetve Nagy Nyika Tamarának. Külön díjat kapott Kihári Zoltán, Jármy Botond, Goda Domonkos, Suszter Csongor és Soltész Marcell. A felső tagozatos versmondók között első helyezett lett Sipos Zoltán, második Vezsenyi Bagoly Takács Péter, harmadik helyet szerezte meg a nemes versengésben Földesi Zsóka, és a negyedik helyre sorolta az ítészbizottság Kállay Katit. Köszönjük a zsűrinek a munkáját, nehéz a döntés, évről évre jobbnál jobbak, egyre tudatosabbak a kis versmondók.

1. oldal / 11

Nebuló-figyelő Akikre büszkék vagyunk

A Nebuló-figyelő nyomon követi és példaként állítja az iskola többi diákja elé, a kiemelkedő munkát végző tanulókat.

Szülői levél Hírek, eseményekIskolánk eseményeit tartalmazó aktuális szülői levél itt olvasható.

Alapítvány A Bicskei Szent László Általános Iskoláért és Nebulóiért AlapítványAz alapítvány
adószáma: 18494486-1-07,
számlaszáma: 11736020-20016698

E-napló Digitális osztálynapló Naprakész információk az e-naplóba lépéssel.