Szülői levél

Hírek, események

image

Iskolánk eseményeit tartalmazó aktuális szülői levél itt olvasható.

Alapítvány

A Bicskei Szent László Általános Iskoláért és Nebulóiért Alapítvány

 Amennyiben anyagi lehetőségeik engedik, és azonosulni tudnak az Alapítvány céljaival, a továbbiakban is örömmel fogadjuk adományaikat, 1 %-os felajánlásaikat. Köszönjük!

E-napló

Digitális osztálynapló 

Gyors, naprakész információk az iskolai munkáról a szülőknek és diákoknak egyaránt.

13
márc. 15
A hetedik osztályosok jó ízléssel és mértékkel összeállított műsorral okoztak örömöt kicsiknek és nagyoknak március 15-e ünnepének alkalmából. Vers, monológ, tánc, kávéházi jelenet, mese, jelmezek, menték, díszletelemek, egységes egészet alkotottak. Forradalmárainknak dicső emlékezet, a nézőközönségnek élmény, a szereplőknek vastaps volt a jutalma. Köszönjük Hunyadi Ágnes osztályfőnöknek és tanítványainak a forradalmi hangulatot, a történelmi időutazást.
11
márc. 15
Március a tavasz és a megújulás. Történelmi játszóház a kicsiknek, vetélkedő a nagyoknak, ezek mind hagyományos és népszerű programok iskolánkban. A forradalom kimagasló alakjai, a szabadságharc eseményei adják a tematikát, melyre a változatos és sokszínű feladatok épülnek a felső tagozatosoknak. Nem volt könnyűnek mondható például a feladat, mikor a csapatoknak toborzót kellett írniuk és előadniuk. Élvezték, és örömmel fogadták az érdekes, izgalmas kihívásokat. Végül a hetedik osztályosok két csapata végzett az élen, a hatodikosoké lett a harmadik hely. Köszönjük Ági néninek és Marika néninek a szervezést, a mindig új és új feladatok sokaságát és változatosságát. És nagy öröm számunkra mindig, ha Marika néni betér hozzánk egy –egy programra, munkánkat segíti tudásával, szakmai felkészültségével. Az alsó tagozat a játszóházban hallgatta a forradalom mondáit, legendáit, miközben szorgos kézzel alkotott. Az első osztályban kis dobok készültek, a második osztályban fakanálhuszárok, a harmadikban kokárdák, kicsit másképp mentve a nemzeti színeket. A negyedik osztályos lányok varrtak, hímeztek, a fiúk huszár figurát festettek, zsinóroztak fel. És természetesen mindenki elkészítette zászlóját, a 48-as lobogót. Mentettünk, hazaszeretetet, hősiességet, nemzeti összetartozást, tudást, ismereteket, tovább éltetünk legendákat, mondákat, őrzünk szívünkben hősöket, egy kicsit másképp.
27
febr. 15
Építsd meg az álmaid! című kiállítást látogatta meg az alsó tagozat, mely az első utazó tudományos építőkockás kiállítás. A kiállítás fondorlatos történetek, izgalmas kísérletek és építőkocka modellek építésével vezet be a tudomány, technika, technológia, művészet és matematika világába. A kiállítás célja, hogy a tudomány és a gyermek belső világa közötti közös nyelvet megtalálja. Az interaktív kiállító térben a kisdiákok felfedezhették a gépezetek és szerkezetek működési elveit. 30 megépített modell várta az érdeklődőket az űr, a repülés, az autók, a vonatok, a vidámpark, a hangszerek, az interaktív játékok és más egyéb témakörökből. A játszóházban építőkockák tízezrei vártak rájuk, mindenki elkészíthette modelljét. A Megamax moziban a legújabb és legsikeresebb építőkockás meséket nézhették meg a gyerekek. A Tanulószobában 30 perces vezetett foglalkozásokon különböző szerkezeteket és gépezeteket építettek oktatók segítségével. Építés közben a gyerekek megismerkedhettek fizikai alapvetésekkel is. Élményt ajándékozni a legnagyobb dolog. Köszönjük Rebeka néninek a szervezőmunkát.

1. oldal / 13

Nebuló-figyelő Akikre büszkék vagyunk

A Nebuló-figyelő nyomon követi és példaként állítja az iskola többi diákja elé, a kiemelkedő munkát végző tanulókat.

Szülői levél Hírek, eseményekIskolánk eseményeit tartalmazó aktuális szülői levél itt olvasható.

Alapítvány A Bicskei Szent László Általános Iskoláért és Nebulóiért AlapítványAz alapítvány
adószáma: 18494486-1-07,
számlaszáma: 11736020-20016698

E-napló Digitális osztálynapló Naprakész információk az e-naplóba lépéssel.